Transition Technologies PSC wdrożył system raportowania danych dla Haarslev

Transition Technologies PSC został partnerem w procesie cyfryzacji firmy Haarslev, światowego lidera rynku dostarczającego urządzenia i rozwiązania do przetwarzania wartościowych produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego. Haarslev realizuje koncepcję Przemysłu 4.0, inwestując w cyfrową transformację procesów produkcyjnych.Jej elementem jest nowy system raportowania danych, opracowany na zlokalizowanej w chmurze platformie ThingWorx firmy PTC, który usprawnia przepływ danych. Dostęp do systemu jest możliwy z każdego miejsca na świecie i pozwala lepiej monitorować oraz kontrolować produkcję.

„Procesy cyfryzacji są nieuniknione dla każdej branży, choć w każdej postępują w różnym tempie. W przemyśle także spożywczym, po ostatnich dwóch latach, gdzie sektory te dotknęły skutki pandemii COVID-19, priorytetowe stały się działania zapobiegające sytuacjom generującym koszty, tj. przestoje produkcyjne. Cyfrowa przyszłość rodzimej branży spożywczej tkwi w rozwiązaniach dedykowanych danym, ich odpowiedniemu gromadzeniu, analizowaniu, przetwarzaniu i monetyzowaniu. Duński Haarslev może być przykładem także dla innych firm rozważających transformację cyfrową. Pokazuje też trend w sektorze, gdzie poprzez implementację innowacyjnego systemu do raportowania danych można znaleźć oszczędności, które w dzisiejszych czasach są tak bardzo poszukiwane”Szymon Bartkowiak, prezes TT PSC.

System zawiera wskaźniki KPI: jakości, zużycia energii, przepustowości i inne dane świadczące o wydajności procesu. To umożliwia śledzenie odchyleń i zidentyfikowanie czynników, przez które produkcja jest nieefektywna, a co za tym idzie poprawienie ich. System może dostarczać aktualne informacje niezależnie od obszaru biznesowego klienta (drób, przetwórstwo mięsa, ryby).

„Zespół TT PSC wykazał się dużą wiedzą techniczną i motywacją w projekcie. Zaproponowane rozwiązanie odpowiada naszym celom biznesowym. Nowa platforma raportowania IIoT oparta na ThingWorx z dodatkiem SCPA opracowanym przez TT PSC pomógł nam uprościć monitorowanie i analizę danych dla klientów. Jesteśmy pewni, że będziemy z powodzeniem kontynuować współpracę z TT PSC dalej rozwijając produkt” – mówi Preben Alstrøm, Digital Solutions; Science Director w Haarslev.

Kontakt dla mediów:

Sonia Dynarska, Marketing Manager